Wypieki „prosto z pieca”

C ool Rising to nowoczesna technika stosowana w piekarnictwie, która pozwala na wydobycie pełni smaku z ciasta drożdżowego, a jednocześnie zapewnia wyjątkową puszystość i strukturę wypieków. Proces ten polega na wolnym wyrastaniu ciasta w chłodnym środowisku. Dzięki temu drożdże mają więcej czasu na rozwój i fermentację, co prowadzi do lepszego smaku i tekstury drożdżówek czy przekąsek. Zatem proces ten daje możliwość zakupu pysznych wyrobów, NIEMROŻONYCH,  prosto z pieca. Pieczywo utrzymuje długo świeżość w przeciwieństwie do ciasta mrożonego, które szybko wysycha i twardnieje,a ze względu na wydłużony czas dojrzewania ciasta nabiera ono charakterystyczny aromat i smak. Wyroby te dostępne są w ofercie codziennej w naszych sklepach firmowych oraz sklepach partnerskich oznaczonych symbolem „prosto z pieca”.

Bułka cynamonowa

Drożdżowa bułeczka z cynamonem.

Dostępność: oferta codzienna w sklepach firmowych oraz sklepach partnerskich z oznaczeniem „prosto z pieca”.

Drożdżówka z pieca

Drożdżowe ciasto w trzech wariantach do wyboru: z serkiem, z budyniem lub marmoladą.

Dostępność: oferta codzienna w sklepach firmowych oraz sklepach partnerskich z oznaczeniem „prosto z pieca”.

Okrągła z pieca

Drożdżowe ciasto w trzech wariantach do wyboru: z serkiem, z budyniem lub marmoladą.

Dostępność: oferta codzienna w sklepach firmowych oraz sklepach partnerskich z oznaczeniem „prosto z pieca”.

Croissant z czekoladą

Croissant z kremem czekoladowym, posypany cukrem pudrem.

Dostępność: oferta codzienna w sklepach firmowych oraz sklepach partnerskich z oznaczeniem „prosto z pieca”.